SDG integráció

Éghajlatváltozással foglalkozó programok hatása a Fenntartható Fejlődési Célokra. A Fenntartható Fejlődési Célok belső kapcsolódási pontjait bemutató integrált eszköz. Multidimenzionális Szegénységi Index. Fejlesztés-finanszírozási elemző.  

Csak pár példa azokra az eszközökre, melyet a UNDP tett közzé SDG Integráció programja keretén belül. Az UNDP célja az SDG Integrációval, egy olyan fejlesztési megközelítés, amely a rendszereket – nem csak a tematikus ágazatokat – célozza meg, hogy a komplex kihívás minden aspektusával foglalkozzon, beleértve annak kiváltó okait és a gazdaságban, társadalomban és a természetes ökoszisztémákban okozott hatásait. 

Az UNDP integrátor szerepe magában foglalja az ENSZ országcsoportjainak támogatását olyan együttműködési keretek kidolgozásában, amelyek tükrözik a fejlesztés többdimenziós megközelítését. Ez jelenti egy ország fejlesztési kihívásainak elemzését, egy ENSZ prioritásait alátámasztó stratégia kidolgozását, mely figyelembe veszi az ágazatok közötti kapcsolatokat is Fenntartható Fejlődési Célok elérése érdekében. 

További információ a UNDP SDG intergáció honlapján.