Vasutasok Országos Közművelődési és Szabadidő Egyesülete – Vörösmarty Mihály Művelődési Ház

Általános célok

Intézményünk civil szervezeti formában működik 1989 óta. Célunk, hogy a lakosság széles részének nyújtsunk egyrészt a kultúrára – különösen a közösségi művelődés – másrészt a kulturált társas együttlétre lehetőséget.

Tevékenységek

21 saját csoportunk van, emellett a közművelődési célok érdekében a helyi, megyei, a határontúli művelődési, oktatási, egészségügyi, szociális intézményekkel, civil szervezetekkel szorosan együttműködünk.

A VOKE a Vörösmarty Mihály Kulturális Ház a kulturális rendezvények és klubok működtetése mellett számos olyan programot szervez, amely külső helyszínen valósul meg.

Kiemelten gazdagítjuk és ápoljuk népi kulturális hagyományainkat, kiállításokat, táncházat, néptánc tanfolyamot tartunk.

A művelődési házban művészeti klub, nyugdíjas, klub dalkör, sportkör, modellező kör is működik, amelyek nem csak tagjaiknak, hanem széles korosztálynak nyújtanak színvonalas és szép élményeket.

Szervezetünk a környezettudatosság, fenntarthatóság, környezetvédelem, környezeti nevelés érdekében számos programot valósított már meg az elmúlt években. Rendszeresen részt veszünk szakmai konferenciákon, környezetvédelmi kampányokban, környezeti nevelési programokban.