9 - Ipar, innováció és infrastruktúra

9 - Ipar, innováció és infrastruktúra

Ellenállókképes infrastruktúrák építése, befogadó, fenntartható iparosodás támogatása, és az innováció ösztönzése.

Leírás Grafikonok Hírek

Leírás

Az ipar, innováció és infrastruktúra célhoz kapcsolódó alcélok:

9.1 Minőségi, megbízható, fenntartható és állóképes, mindenki számára megfizethető és egyenlő esélyekkel elérhető infrastruktúrát építünk ki, ideértve a regionális, illetve határokon átnyúló létesítményeket, hogy hozzájáruljunk a gazdaság fejlődéséhez és az emberiség jólétéhez.

9.2 Ösztönözzük az elmaradott régiók fenntartható iparosítását; 2030-ra az egyes országok adottságait és erőforrásait figyelembe véve jelentősen növeljük, a legkevésbé fejlett országokban pedig megduplázzuk az ipar részesedését a foglalkoztatásban és a bruttó hazai össztermékben.

9.3 Megkönnyítjük az ipari és egyéb tevékenységet folytató kisvállalkozások hozzáférését a pénzügyi szolgáltatásokhoz, köztük a megfizethető hitelhez, és elősegítjük betagozódásukat az értékesítési láncokba és piacokba.

9.4 2030-ra az erőforrások hatékonyabb felhasználása, valamint a tiszta és környezetbarát technológiák és ipari eljárások alkalmazása révén fenntartható szintre fejlesztjük az infrastruktúrát és korszerűsítjük az ipart minden országban, az egyes országok egyedi adottságainak figyelembe vételével.

9.5 Föllendítjük a tudományos kutatást, fejlesztjük a világ összes országa, de leginkább a fejlődő országok ipari szektorának technológiai képességeit, ideértve, hogy 2030-ig ösztönözzük az innovációt és jelentősen növeljük a kutatás-fejlesztési területen dolgozók 1 millió főre eső számát, valamint a kutatás-fejlesztésre szánt kiadásokat a magán- és a közszférában.

9.a Több pénzügyi, technológiai és technikai segítséget nyújtunk az afrikai országoknak, a legkevésbé fejlett országoknak, a tengerparttal nem rendelkező fejlődő országoknak és a fejlődő kis szigetállamoknak, hogy segítsük a fejlődő országokban a fenntartható és állóképes infrastruktúra fejlesztését.

9.b A fejlődő országokban támogatjuk a hazai technológiafejlesztést, a kutatást és az innovációt, többek között azzal, hogy biztosítjuk az ipar sokoldalúságához, illetve, a nyersanyagok és alapanyagok hozzáadott értékének növeléséhez vezető politikai környezetet.

9.c Jelentősen növeljük az információ- és kommunikációtechnológiához való hozzáférést és arra törekszünk, hogy 2020-ra a legkevésbé fejlett országokban mindenki számára hozzáférhető és megfizethető legyen az internet szolgáltatás.

Alcélok fordításának forrása: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar angol–magyar, kétnyelvű kiadás, 2016, Budapest, Szerkesztette Zlinszky János és Balogh Dorka

Forrás:

Forrás: