Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

JÖVŐKÉPÜNK

Az MME olyan jövőért dolgozik, amelyben a társadalom harmonikusan él együtt a természettel a biológiai sokféleség fenntartása mellett.

KÜLDETÉSÜNK 

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület az ország legnagyobb nyilvántartott tagsággal rendelkező, pártpolitikától mentes, nonprofit természetvédelmi társadalmi szervezete. Az MME/BirdLife Hungary saját elhatározásából csatlakozott a világ egyik legnagyobb civil természetvédelmi hálózatához, melynek tagszervezeteivel folyamatosan együttműködik.

Az MME a madarak és más prioritásként kezelt állatcsoportok megismertetésén, megszerettetésén keresztül kívánja elérni célkitűzéseit. Az MME minden olyan természetes személlyel és szervezettel kész együttműködni, akik,
illetve amelyek a céljait elfogadják, azzal azonos értékrendet képviselnek. Az MME arra törekszik, hogy a szomszédos országok hasonló szervezeteivel együttműködve járuljon hozzá a Kárpát-medence természeti értékeinek megőrzéséhez.

Az MME stratégiája itt elérhető. 

Számos fenntartható fejlődési célhoz kapcsolódik a tevékenységünk. Legközvetlenebbül a 15.-höz amelyhez legnagyobb mértékben gyakorlati természetvédelmi programjainkkal járulunk hozzá. Kiemelten eredményesek a nemzetközi szempontból is jelentős fajvédelmi programjaink, amelyek a kerecsensólyom, kék vércse, parlagi sas, szalakóta, túzok védelmét szolgálják. Szintén ide, de a 2.,6. és 13.-as célokhoz is kapcsolódik a fenntartható „madárbarát” mezőgazdaságot célzó tevékenységünk is, amelyben elsősorban az agrárkörnyezetvédelmi programokon keresztül értünk el eddig jelentős eredményeket. Még kiemelendő a társadalom szélesebb rétegeit célzó „Madárbarát Kert” programunk, ami kapcsolódik többek között a 11.-es célhoz és a szerteágazó oktatási, ismeretterjesztési tevékenységünk, ami évente sok ezer gyermeket ér el közvetlenül a Madarász suli és ovi programmal, valamint a táborainkkal és több tízezer főt a rendezvényeinkkel a 4., 12., 13. célokat erősíti.