Financing for sustainable development report 2020

Az ENSZ 2020. áprilisban nyilvánosságra hozott Fejlesztés finanszírozás 2020 jelentése szerint sürgős segítségre van szüksége a fejlődő országoknak ahhoz, hogy megküzdjenek nemcsak a koronavírus egészségügyi, de pénzügyi-gazdasági következményeivel is.

Liu Zhenmin, a jelentést készítő munkacsoport vezetője szerint a globális gazdasági kilátások rosszak, jelentős kockázatokkal, mint a magas adósságszint, vagy az éghajlatváltozás. Számos rossz irányba tartó folyamatot meg kell fordítani, mint például a hivatalos fejlesztési támogatások, vagy a fenntartható fejlődési célokba történő befektetések csökkenése, miközben a globális összefogást meg kell erősíteni olyan területeken, mint a fenntartható fejlődés.

A 2020-as jelentés az ötödik a sorban az Agenda 2030 és az Addisz-Abebai fejlesztés-finanszírozási cselekvési menetrend (AAAA) elfogadása óta. A jelentést minden évben elkészítik az ENSZ Gazdasági és Szociális Tanácsának (ECOSOC) a fejlesztési tevékenységek finanszírozásának fórumára (FfD fórum), amely áttekinti az AAAA-t, valamint a végrehajtás eszközeit a fenntartható fejlődési célok elérése érdekében.

A jelentés itt elérhető.