Reflex Környezetvédő Egyesület

Általános cél

Célunk, hogy a környezet állapotát és a lakosság életminőségét befolyásoló döntések meghozatalánál tudatosuljon a fenntarthatóság fontossága, a megelőzés és elővigyázatosság elve. Cél a hazai és külföldi környezetvédő, jogvédő és fogyasztóvédő mozgalmak, civil kezde­ményezések közötti kapcsolat erősítése a „nyitott társadalom – egészséges környezet” vezérelvünk megvalósítása érdekében.

Elért eredmények

A Reflex Környezetvédő Egyesület 1987-ben jött létre. A kezdeti évek tapasztalatlansága után pár év alatt az ország egyik legerősebb, legfelkészültebb, szakmailag magas színvonalú munkát folytató környezetvédő szervezete lettünk. Amellett, hogy az aktuálisan adódó globális, országos és helyi ügyekkel foglalkozunk, vannak a Reflexnek állandó tevékenységei is.

Több mint húsz éve működtetjük a lakossági tanácsadó irodánkat, illetve a jogsegélyszolgálatunkat, és a kezdetektől nagy figyelmet szentelünk a felnövekvő generációk ökológiai tudatformálására.

Folyamatosan látunk el érdekképviselet a problémás környezeti ügyekkel hozzánk forduló lakosság körében. Több hazai szakmai szövetség tagja vagyunk.

Kiadványaink, szakmai brosúráink, oktatási segédanyagaink nagy népszerűségnek örvendenek a lakosság, illetve az oktatási intézmények körében.

A Bakonyalján, Pápateszéren ökológiai oktatóközpontot működtetünk.

Működésünket különböző pályázati programok finanszírozzák. Jelenleg Európa 15 különböző országában működő szakmai szervezettel folynak közös projektjeink. Munkánkban nagy segítséget jelent a több tucat főből álló önkéntes bázisunk.

Galéria