Védegylet Egyesület

Általános cél

Célunk a természeti és kulturális sokféleség megőrzése, a környezetünkért viselt felelősségtudat megerősítése, egy jobb minőségű élet feltételeinek megteremtése Magyarország minden lakója számára. Feladatunknak az ökológiai politika elveinek nyilvános képviseletét tekintjük: a közvélemény tájékoztatását, a döntéshozók meggyőzését, a jövő nemzedékek érdekeinek képviseletét.

Elért eredmények

Méltányos kereskedelem, élelmiszerönrendelkezés, globális állampolgárságra nevelés, klímaváltozás, átalakuló közösségek. A fair trade – méltányos kereskedelem hazai megismertetésével elsősorban a harmadik világ egyenlőtlenségeit igyekszünk orvosolni társadalmi, gazdasági és környezeti vonatkozásban. Az élelmiszer előállítás/biztonság kapcsán az önrendelkezés, fenntarthatóság, kis lépték azok a fogalmak, amelyek tevékenységünk bemutatásra, erős támogatásra kerülnek. A klímaváltozás során az ahhoz való alkalmazkodással foglalkozunk.

Elemezzük azt is, milyen hatással van a földrészekre, az ott lakókra, életkörülményeikre. Mindezekről formális, nemformális képzések, csoportmunkák során beszélünk, hogy minél többen találják meg útjukat a fenntarthatóság felé akár egy fejlett országba, akár a 3. világban.

Galéria