Természetes Életmód Alapítvány

Általános cél

Mottónk: „Legjobb befektetés az életmódváltás!”
Humánökológiai elvekre építve a természetes életmód egyéni lehetőségeinek, közösségi és regionális formáinak megteremtése a természeti- és környezeti nevelés eszközeivel, oktatás és képzés, egy önfenntartó rendszer keretein belül, valamint egyészség megőrzés, életmód tanácsadás. Egyediségünk abban áll, hogy fenntarthatósági modellként, rendszerben nyújtunk komplex elméleti és gyakorlati ismeretszerzési lehetőséget szinte minden korosztálynak, érintettnek.

Elért eredmények

Alapítványunk a folyamatosan szervezett rendezvényein (erdei iskolák, táborok, kirándulások, terepgyakorlatok, szakmai programok), hétvégi nyíltnapjain megforduló résztvevők tudatformálásával járul hozzá helyi, regionális és országos szinten is a környezetünket érintő kedvező változásokhoz. Az egyéni tettek útján lehet a legeredményesebben változtatni a tapasztalatokra épülő és az ebből fakadó ismeretekre alapozva a jártasság szintű környezettudatos magatartás alakulása érdekében.

A környezeti értékrend javítása nem képzelhető el a családok, pedagógusok, szülők és a fiatalok belső értékrendjének megváltoztatása nélkül. Programjainkkal, a környezetkultúra átadásával minden korosztály számára biztosítjuk a fenntarthatósági minták napi szintű bemutatását, élményszintű átélését.

Galéria