Fenntartható fejlődés az üzleti világban

„Effekt 2030 – A közösségi befektetések díja” néven kerül idén kiírásra a vállalati felelősségvállalás egyik legfontosabb hazai elismerése a „MAF Társadalmi Befektetések Díj” utódjaként.

A név mellett a szemlélet is változott, így nagyobb hangsúlyt kap a Fenntartható Fejlődési Célokkal való összhang. A díj arra ösztönzi az üzleti szféra szereplőit, hogy társadalmi és környezeti befektetéseikkel kimutathatóan, mérhetően járuljanak hozzá a fenntarthatósághoz.

A pályázatokat négy, a Célok alapján kialakított kategóriában díjazzák:

Esélyteremtő üzlet: olyan programok, amelyek hozzájárulnak a társadalmi jóllét megteremtéséhez az igazságosság elvének érvényesülésével, különös tekintettel az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférésre és a mindenki számára elérhető minőségi táplálkozásra.

Jövő gazdasága: azok a kezdeményezések, amelyek segítik a fenntartható gazdaságot, termelést és fogyasztást, ösztönzik az innovációt és támogatják a gazdasági fejlődést előmozdító infrastruktúra megteremtését.

Zöld egyensúly: azok a pályázatok, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás hatásainak csökkentéséhez, a természeti erőforrások fenntartható használatához, valamint a szárazföldi és vízi ökoszisztémák védelméhez.

Mindenki társadalma: a szociális szolgáltatásokhoz való hozzáférést, az élethosszig tartó tanulást és a társadalmi esélyegyenlőség megteremtését célzó kezdeményezések.

Nagyvállalatok, kis-és középvállalkozások és startupok egyaránt pályázhatnak. 2019. augusztus 1-jéig lehet benyújtani pályázatot, a díjakat októberben adják át. Szeptemberben a nagyközönség is szavazhat a pályázatokra.

Részletes pályázati kiírás: https://effekteam.hu/effekt2030/

Forrás: 24.hu